Airco: een oplossing voor huidige en toekomstige uitdagingen!

0
12

Vorige jaar publiceerde wij het artikel “Een airco voor verwarmen is interessanter dan ooit” met als onderwerp de energiecrisis en de verwachting dat instabiliteit op de gasmarkt de komende jaren waarschijnlijk niet zal veranderen. Hoewel de gasprijs in de zomermaanden enigszins was gestabiliseerd spelen met de winter in aantocht diverse conflicten in de wereld die gasprijzen ook dit jaar weer beïnvloeden. Daarnaast heeft het KNMI de nieuwste klimaatscenario’s gepubliceerd welke laten zien dat er dringend behoefte is aan paraatheid in het licht van de klimaatverandering.

Erwin Fok en Quint Sterkman in de showroom van Airco Outletshop in Heinenoord

Veel consumenten hebben in de afgelopen twee jaar gekozen om minder afhankelijk te zijn van gas en een back up verwarmsysteem aan te schaffen. Airco Outletshop heeft dan ook van vele tevreden klanten positieve feedback ontvangen over het besparen van honderden en zelfs meer dan duizend euro’s per jaar op de energierekening. In dit artikel wordt ingegaan op deze onderwerpen en toegelicht hoe een Airco (lucht-lucht warmtepomp) een uitstekend alternatief voor verwarmen op gas en een lange termijn oplossing voor uw huishouden kan zijn.

De nieuwe Klimaatscenario’s van het KNMI

Allereerst gaan we in op het nieuws dat het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) nieuwe Klimaatscenario’s heeft gepubliceerd en overhandigd aan Demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat). De KNMI-scenario’s geven cruciale inzichten in waar Nederland deze eeuw op klimaatgebied mee te maken kan krijgen. Het KNMI voorspelt een uitdagende toekomst, met jaarlijks minimaal dertig tropische dagen boven de 30 graden, zeer droge zomers, nattere winters en hevigere buien. De mogelijkheid dat de jaarlijkse temperaturen in ons land de verzengende 40 graden Celsius kunnen bereiken, onderstreept nog eens de ernst van de situatie. In het licht van deze scenario’s is het van essentieel belang dat inwoners en bedrijven in Nederland zich voorbereiden op de veranderende weerpatronen. De voorspellingen benadrukken de noodzaak van strategische planning en paraatheid. Naarmate de temperaturen stijgen, is aanpassing aan deze klimaatverschuivingen niet alleen een luxe, maar ook een noodzaak voor een comfortabele en veilige levensstijl.

Instabiliteit en grote fluctuatie van de gasprijs

In de afgelopen week is in de media veel geschreven over de invloeden van de globale conflicten die onrust veroorzaken op de gasmarkt.  Het Algemeen Dagblad publiceerde het artikel “AD: Europese gasprijs stijgt tot hoogste niveau in vier maanden” en het artikel “Als dit conflict uit de hand loopt, dreigt een nieuwe oliecrisis, al zal dat meer een gascrisis zijn”. Het Financieel Dagblad kopt “Onrust op de gasmarkt in aanloop naar de winter” en BNR kopt “Gasprijs schiet omhoog, grote zorgen over wintervoorraad”.

Afgelopen week zijn de gasprijzen in Europa enorm gestegen. In slechts een aantal dagen tijd schoot de gasprijs op de Amsterdamse beurs (TTF) omhoog van circa 36 naar boven de 56 euro per megawattuur (MWh). Een verontrustende stijging van meer dan 53 procent. De prijs is daarmee gestegen tot het hoogste niveau in vier maanden.

Het conflict Israël en Hamas, de Sabotage van de pijpleiding Finland en Estland en het kouder wordende weer zijn de voornaamste redenen voor het stijgen van de gasprijzen. Net zoals in de voorgaande jaren is gebleken dat de Europese gasprijs zeer gevoelig is voor veranderingen in aanbod. Deze gevoeligheid is voornamelijk te wijten aan de vrijwel volledige stopzetting van de Russische gasleveringen aan Europa sinds vorig jaar, waardoor de import van LNG uit andere delen van de wereld nodig was om het gat op te vullen. Afgelopen week melden Egyptische overheidsfunctionarissen echter een afname van 20% in de gasleveringen van Israël aan Egypte na de sluiting van het Tamar-gasveld van Chevron. Egypte had plannen om na het zomerseizoen de export van vloeibaar aardgas (LNG) naar Europa te hervatten, maar deze plannen zijn nu opgeschort omdat ze de impact van de verstoringen in de Israëlische gasvoorziening beoordelen. Daarnaast neemt de verwarmingsvraag met de dalende temperaturen van de winter die in aantocht is toe.

Het Internationaal Energieagentschap (IEA) waarschuwt dan ook voor een instabiele gasprijs, vooral in het geval van een koude winter, is reden tot zorg. Vattefall en Budget Energie anticiperen op deze instabiliteit en hebben inmiddels de tarieven voor vaste en variabele verhoogd.

Nu de Europese gasprijzen in vier maanden tijd naar hun hoogste niveau stijgen, wordt het belang van betrouwbare klimaatbeheersingsoplossingen in uw huis of kantoor steeds duidelijker. Terwijl de gasprijzen fluctueren en de zorgen over de energievoorziening toenemen, blijft één ding zeker: u kunt uw energie-efficiëntie en energiezekerheid zelf onder controle krijgen door te investeren in energie-efficiënte verwarmingsoplossingen.

Waarom is een airco een goede oplossing?

Airconditioning, doorgaans geassocieerd met koeling tijdens de warmere maanden, wordt tegenwoordig juist erkend vanwege zijn dubbele functionaliteit: het zorgt ook voor efficiënte verwarming tijdens koudere periodes.

Moderne airconditioningsystemen zijn ontworpen om zowel koel- als verwarmingsmogelijkheden te bieden, waardoor ze een veelzijdige keuze zijn voor klimaatbeheersing het hele jaar door. Tijdens hete, droge zomers zorgt airconditioning voor een koel en aangenaam binnenklimaat, waardoor het ongemak van stijgende temperaturen wordt verzacht. Omgekeerd verwarmen deze systemen tijdens nattere, koudere winters ruimtes comfortabel en efficiënt.

In lijn met de mondiale inspanningen om het energieverbruik terug te dringen en de klimaatverandering tegen te gaan, geven moderne airconditioningsystemen prioriteit aan energie-efficiëntie.

Wat steeds meer mensen beseffen is dat een airco een warmtepomp is, meer gedetailleerd gezegd; een lucht-luchtwarmtepomp. Een airco geeft net als de lucht-waterwarmtepomp een rendement op het vermogen dat het verbruikt. Dit rendement kan oplopen tot liefst 475%, dit betekent dat de airco dus bijna 5 keer meer vermogen geeft dan het verbruikt. De beste airco merken zijn namelijk allemaal A++ of A+++ en daarmee superzuinig in verbruik. Dit betekent ter voorbeeld bij de meest energiezuinige 3,5 kW airco dat deze voor koelen gemiddeld 740 watt verbruikt en 3,5 kW oplevert, voor verwarmen is dit zelfs 4,3 kW met 900 watt verbruik. De airco is dan ook vrijwel altijd op een bestaande groep aan te sluiten. Voor kantoorpanden is verwarmen met een lucht-luchtwarmtepomp al de standaard. Omdat er geen grote aanpassingen voor nodig zijn zal een lucht-luchtwarmtepomp ook voor het overgrote deel van de huishoudens de meest toegankelijke oplossing zijn. Een airco kan prima naast de huidige cv-installatie gemonteerd worden.

Terwijl we ons aanpassen aan de huidige uitdagingen en ons voorbereiden op de uitdagingen die ons te wachten staan, biedt airconditioning hiervoor een toegankelijke oplossing. Door deze technologie te omarmen kunnen individuen en organisaties bijdragen aan een duurzamere en klimaatbestendige toekomst terwijl zij tegelijkertijd aanzienlijke besparingen kunnen realiseren. De geavanceerde technologieën optimaliseren het energieverbruik, wat leidt tot lagere elektriciteitsrekeningen en een kleinere ecologische voetafdruk.

Door voor milieuvriendelijke modellen te kiezen, draagt ​​u bij aan het behoud van het milieu en naarmate de gasprijzen fluctueren en het energielandschap evolueert, blijft airconditioning een constante bron van comfort en energie-efficiëntie.

Wat kan Airco Outletshop voor u betekenen?

Airco Outletshop is een energieke speler in de markt met jarenlange ervaring in de klimaattechniek. Ons airconditioninginstallatiebedrijf is toegewijd aan het bieden van op maat gemaakte oplossingen die passen bij uw unieke behoeften. Wij zijn er daarom ook erg trots op dat wij u kunnen ontvangen in onze showroom waar u het comfort van airconditioning persoonlijk en vooraf kunt ervaren, diverse modellen van de beste merken kunt zien en wij u graag adviseren o.b.v. uw wensen. Doordat er verschillende merken en typen worden aangeboden, kan er altijd onafhankelijk (technisch) advies worden gegeven. Onze experts begeleiden u graag bij het selecteren van het meest efficiënte en effectieve airconditioningsysteem voor uw ruimte.

Prijstransparantie staat bij ons hoog in het vaandel en zijn er altijd acties. De slogan “altijd acties op de beste merken” komt dan ook niet uit de lucht vallen. Op dit moment biedt Airco Outletshop t/m 30 november de “NAJAARSACTIE” waarbij wij de meest energiezuinige modellen in de actie hebben gezet en nog voor de winter bij u kunnen installeren. Op de meest gewilde, superzuinige en speciaal voor verwarmen ontwikkelde ZSX modellen van Mitsubishi Heavy ontvangt u zelfs een extra korting!

Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende technische opname en advies en u bent van harte welkom in onze showroom waar de koffie voor u klaar staat. Om ervoor te zorgen dat er voldoende tijd is voor uw bezoek, kunnen wij u uitsluitend ontvangen op afspraak. U kunt zich via www.airco-outletshop.nl/showroom online aanmelden voor een showroomafspraak.

Airco Outletshop is inmiddels ook druk bezig met het opzetten van Alternatief Voor Gas. De verwachting is dat deze website in november live gaat. U zal hier een aanbod gaan vinden van de beste zonnepanelen, thuisbatterijen, volledig elektrische warmtepompen en warmtepompboilers. U kunt hiervoor ook nu al een offerte aanvraag doen. U zult hiervoor dezelfde service en tevredenheid ervaren die u al van Airco Outletshop gewend bent.

  • Reedijk 8-2
  • 3274 KE Heinenoord