CDA Goeree-Overflakkee bezoekt Poldergevoel bij Stal van Eck in Sommelsdijk

0
40
CDA bezoekt Poldergevoel bij Stal van Eck in Sommelsdijk

Het CDA Goeree Overflakkee heeft een bezoek gebracht aan Poldergevoel, een mooie samenwerking van Stal van Eck en Thomashuis Middelharnis met horeca, dagbesteding en recreatie. De lokale CDA’ers waren uitgenodigd voor dit bezoek om zo een inkijk te krijgen van wat er allemaal gebeurt op deze prachtige locatie aan de Kraaijensteinsedijk in de polders van Sommelsdijk. Bewoners van het Thomashuis, Jan, Martijn en Sophie, hebben vol trots laten zien wat zij bij het Poldergevoel maken en doen.

Koffie met gebak

De ontvangst begon goed met een lekkere bak koffie en een stuk appeltaart gebakken door Sophie, bewoner van het Thomashuis. Tijdens het genieten van deze overheerlijke lekkernij is de groep voorzien van een informatieve presentatie door Peter van Eck, mede-initiatiefnemer van het Poldergevoel. Vele lopende zaken, maar ook projecten die hopelijk nog gaan komen passeerden hierbij de revue. Peter geeft hierbij aan dat de communicatie vanuit de gemeente nog wel verbeterd kan worden. Een punt dat door het lokale CDA direct meegenomen wordt om aan de orde te stellen.

Rondleiding

Na de koffie en presentatie was er een rondleiding van Arco Jordaan, leidinggevende van Thomashuis Middelharnis, samen met enkele bewoners van het Thomashuis over de vele zaken die zich de afgelopen jaren ontwikkelden op deze mooie locatie. De bewoners vertelden vol passie over de dagbesteding. Zo lieten Martijn en Sophie hun zelfgemaakte vogelhokken en tekstplanken zien en vertelde Jan vol passie over zijn moestuin aan kandidaat-Statenlid Tea Both. Arco Jordaan liet de kamers zien die zijn gebouwd voor hun Bed & Breakfast, met het mooie uitzicht op het Haringvliet.

Na deze rondleiding nam het CDA afscheid van een enthousiast team en bewoners met de belofte om snel terug te komen, maar dan op de locatie aan het Marietjespad in Middelharnis. Het CDA komt ook graag bij u op bezoek. Suggesties kunnen doorgegeven worden via cdagoereeoverflakkee@gmail.com of direct bij één van de lokale CDA’ers.