CDA met Europarlementariër op bezoek bij visserij en beroepscampus

0
28

Op vrijdag 17 februari bracht een brede delegatie CDA’ers een bezoek aan de visserij in Stellendam en de beroepscampus in Sommelsdijk. Naast de vertegenwoordigers van het CDA uit de gemeente, het waterschap en de provincie was ook Europarlementariër Tom Berendsen aanwezig. Het werkbezoek was een mooie kans van het lokale CDA om te laten zien dat op ons eiland door ondernemers, onderwijs en overheid samen gebouwd wordt aan de toekomst van Goeree-Overflakkee.

Het CDA Zuid-Holland gaat veel op werkbezoek om te luisteren en kijken wat in de verschillende regio’s speelt en waar zij als provincie een helpende hand kunnen bieden. Afgelopen vrijdag was het de beurt aan Goeree-Overflakkee en die kans grepen wethouder Henk van Putten en kandidaat-Statenlid Tea Both-Verhoeven uit Dirksland met beide handen aan om een mooi programma in elkaar te zetten: “Goeree-Overflakkee als onderdeel van onze provincie Zuid-Holland heeft veel te bieden. Daarom blijven we als CDA opstaan voor de leefbaarheid en bedrijvigheid op ons eiland!”

Toekomst voor de visserij

Het werkbezoek werd gestart bij het Visserij-innovatiecentrumZuidwest-Nederland, uniek in zijn soort. Manager Johan Baaijhield een bijdrage over de ontwikkelingen in de innovatie van de visserijsector. Ook werden de CDA’ers opgeroepen om achter de visserij te blijven staan. Waardering werd geuit voor in het bijzonder raadslid Dirk Pijl, Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik en voormalig wethouder Tea Both. “Tea heeft het vuur uit haar sloffen gelopen voor de visserijsector”, geeft Hans Juch (voorzitter Vissersvereniging Zuid-West) aan. In de hoop dat veel mensen op het CDA en Tea Both stemmen heeft zij als kandidaat-Statenlid straks de mogelijkheid om het geluid van onze regio te laten horen en aandacht te vragen in Den Haag voor de visserij.

Het CDA blijft zich hard maken voor de visserij: “Het wordt de visserij door knellende regelgeving vanuit Europa steeds moeilijker gemaakt. Onze visserij die bekend staat om haar innovatiekracht wordt het bijna onmogelijk gemaakt om de innovaties ook uit te kunnen voeren om te laten zien wat deze bijdragen aan een duurzame visserij. Toch blijven we geloven in een toekomst voor de visserij en blijven we ons hard maken voor de mogelijkheden die er nog steeds zijn en het belang van de visserij voor de aanpalende economie op het eiland.”

Samenwerking op De Beroepscampus

Een ander uniek gerealiseerd project op Goeree-Overflakkee is De Beroepscampus in Sommelsdijk. In deze unieke samenwerking tussen onderwijs, ondernemers en overheid wordt er heel concreet gebouwd aan de toekomst van Goeree-Overflakkee. Van lokale talenten naar wereldse vakmensen vermeld de website en zo heeft de CDA-delegatie het tijdens het bezoek ook gezien en gehoord.

Een heldere introductie van de vertegenwoordigers onderwijs(Sylvia Bolleman, Heleen Vlietland en Adrie Krielaart) en ondernemers (Piet van den Doel) om daarna rondgeleid te worden langs de verschillende profielen. Hier waren de ondernemers zelf aanwezig om in gezamenlijkheid met docenten en leerlingen te laten zien hoe theorie en praktijk, het klaslokaal en de echte wereld, zich moeiteloos laten verbinden. Indrukwekkende voorbeelden vertelt door Waltervan Harberden (Padmos), Paul van Dorp (Van Dorp Installaties), Renate van der Velden (CuraMare) en RemcoWesdorp (De proeftuin van Pallandtpolder).

Boerenvlag naar het provinciehuis

Het jaar 2022 was het jaar van de omgekeerde vlaggen. Op Goeree-Overflakkee hebben de boeren ervaren dat de gemeente en een groot deel van de bevolking achter hen staat. Omgekeerde vlaggen op gemeentegrond zijn door de boerenweggehaald en de gemeente heeft een nieuwe boerenvlag (met de tekst ‘Gemeente Goeree-Overflakkee is trots op haar boeren’) onthuld die een plaats heeft gekregen aan de welkomstmasten van het eiland nabij de Schaapsweg Ooltgensplaat en Ouddorp.

Deze boerenvlag werd door wethouder Van Putten meegegeven aan de kandidaten van CDA Zuid-Holland, lijsttrekker Meindert Stolk en kandidaat nr. 3 Tea Both, om een mooie plaats te geven in het provinciehuis. Want volgens het lokale CDA kan ook de provincie bij alle complexe en moeilijke beslissingen wel een beetje gewoon boeren verstandgebruiken.