Connexxion en provincie Zuid-Holland hebben een nieuwe buurtbus besteld voor buurtbuslijn 735 op Goeree-Overflakkee

0
45
De oude buurtbus heeft veel storingen en wordt vervangen voor een nieuwe - Foto PR

Connexxion en provincie Zuid-Holland hebben een nieuwe buurtbus besteld voor buurtbuslijn 735 Ooltgensplaat – Achthuizen – Den Bommel – Stad aan ’t Haringvliet – Middelharnis. De nieuwe bus moet een einde maken aan de storingen die de buslijn plaagden. Door de korte voorbereidingstijd – het was pas medio december 2022 duidelijk dat de buurtbus vanaf 9 januari zou rijden – moest noodgedwongen worden teruggegrepen op busjes die elders overtollig waren. De verwachting is dat de nieuwe bus dit voorjaar rijdt.

‘De vrijwillige chauffeurs en de reizigers verdienen goed materieel’, aldus gedeputeerde Frederik Zevenbergen. ‘Daarmee leggen we een goede basis voor een toekomstvast en betrouwbaar aanbod in het landelijk gebied van Goeree-Overflakkee.’

‘De zoektocht naar een goede nieuwe bus kostte wat moeite’, vertelt concessiedirecteur Ben Dwars van Transdev-Connexxion, ‘maar uiteindelijk mag het resultaat gezien worden. Zodra er voldoende vrijwilligers zijn om een tweede bus te laten rijden bestellen we direct een extra bus, waarmee ook Herkingen in de route kan worden opgenomen. ‘

De nieuwe bus wordt geleverd door Volkswagen. De bus is uiteraard toegankelijk, daarnaast kunnen reizigers en chauffeurs zich verheugen op panoramaramen en dynamische schermen die reisinformatie weergeven. De huidige bus, die onlangs nog een paar dagen uitviel door een defecte dynamo, krijgt voorlopig een rol als reservevoertuig voor alle buurtbussen in de Hoeksche Waard en op Goeree-Overflakkee.

ONDERZOEK ELEKTRISCHE BUURTBUSSEN

Met de nieuwe buurtbus hopen we als vervoerder dat de perikelen rondom het defect van de oude buurtbus en de uitval, beide opgelost zullen zijn. We werken aan een vervoersoplossing die een positieve reiservaring met zich meebrengt. Helaas is dat op dit moment op het gebied van materieel niet geboden en dat betreuren wij.

Voorlopig kijken wij uit naar de komst van één nieuw exemplaar voor de buurtbusvereniging van Goeree-Overflakkee. We blijven echter niet stilzitten en afwachten maar zullen samen met de provincie Zuid-Holland de mogelijkheden onderzoeken om in de toekomst in dit gebied elektrische buurtbussen in te zetten. De buurtbus bestaat landelijk al ruim 45 jaar met meer dan 250 lijnen. Elders in het land worden binnenkort ervaringen opgedaan met elektrische buurtbussen waardoor we kennis kunnen opdoen. Als blijkt dat een elektrische buurtbus tot de mogelijkheden behoort in dit gebied, zullen we kiezen voor deze duurzame mobiliteitsoplossing.

Meer informatie over Connexxion is te vinden op de website www.connexxion.nl