De schade aan de klep van de aangevaren ophaalbrug in de Goereesesluis is groter dan voorzien

0
1342
De ontzette brug bij de Goereesesluis © Rijkswaterstaat

De schade aan de klep van de aangevaren ophaalbrug in de Goereesesluis is groter dan voorzien. Om de schade goed te repareren wordt de klep donderdag 6 april op een ponton getakeld en afgevoerd naar een werf. De Goereesesluis is daardoor op donderdag 6 april tussen 10:00 uur en 12:00 uur gestremd.


De stalen draaipunten van de brug worden momenteel vernieuwd en opnieuw ingestort in het beton en er moet  een nieuw bewegingswerk (assen en tandwielen) worden geïnstalleerd. Naar verwachting is de hele hersteloperatie begin juni gereed.

Maatregelen scheepvaart

De Goereesesluis zal voor de afvoer van de klep donderdag 6 april tussen 10:00 uur en 12:00 uurgestremd zijn.

Vanwege de start van het recreatieseizoen stelt Rijkswaterstaat een nieuw regime voor brugpassages van schepen hoger dan 14 meter in. Vanaf dan kunnen deze schepen de sluis ook in de avond en nacht passeren. Met  ingang van 7 april 12.00 uur gelden de volgende tijden:

 

Maandag tot en met zondag:

Tussen 06:00 en 07:00 uur

Tussen 09:00 en 10:00 uur

Tussen 13:00 en 14:00 uur

Tussen 19:00 en 20:00 uur

Tussen 22:00 en 06:00 uur

Maatregelen lokaal, langzaam en landbouwverkeer

Automobilisten kunnen gebruik maken van de N57 en ondervinden geen tot weinig

hinder. Voor lokaal verkeer zijn twee omleidingsroutes ingesteld. Een route voor bestemmingsverkeer vanuit Rotterdam naar het Industrieterrein Stellendam en de binnen- en buitenhaven. En de andere route voor bestemmingsverkeer vanuit Zeeland naar restaurant Zoet of Zout en Aseal,

(Brom)fietsers, voetgangers en scooters kunnen gebruik maken van een tijdelijke passage over de sluisdeuren onder begeleiding van verkeersregelaars.

Het landbouwverkeer en brommobielen kunnen dagelijks buiten de spitsen begeleid op een aantal vaste tijdstippen over de N57 rijden van Voorne-Putten naar Goeree-Overflakkee en vice versa. De actuele vertrektijden zijn te vinden op rijkswaterstaat.nl/Goereesesluis (N57) Reparatie ophaalbrug.