Erik Doorn volledig op zijn plek bij Taale Gas

0
603
Foto PR

Taale Gas B.V. is een onderneming die al een halve eeuw actief is in de verkoop van industriële, medische en technische gassen. Ook zijn ze verantwoordelijk voor de verkoop en distributie van propaan cilinders. Ze zijn te vinden op het industrieterrein in Middelharnis. Eén van hun werknemers is de 20-jarige Erik Doorn uit Ouddorp.

Erik is bij Taale Gas terecht gekomen via het Ontwikkelbedrijf van gemeente Goeree-Overflakkee. “Ik zat twee maanden thuis met burn-out klachten,” vertelt Erik. “Mijn re-integratiecoach stuurde me naar het Ontwikkelbedrijf en daar kwam ik in de metaalbewerking terecht. Het beviel wel, maar ik wilde toch graag terug de logistiek in. En dat is gelukt. Eerst een paar maanden binnen het Ontwikkelbedrijf en nu al een half jaar bij Taale Gas.”

Werkzaamheden

Erik is binnen Taale Gas een beetje een manusje van alles. “Ik sorteer onder meer de gasflessen op keuringsdatum. Maar ik ben ook terreinmedewerker, ik laad en los met de heftruck en kan gasflessen bijvullen als het nodig is. Pasgeleden mocht ik een keer mee op een rit, dat vond ik ook wel heel erg leuk. Dus echte logistieke werkzaamheden, daar maak je me blij mee,” vertelt hij. “Ik ben hier echt op mijn plek. De omgang met de klanten is gezellig, je bent dan echt het visitekaartje voor het bedrijf. Dat is een verantwoordelijkheid die je dan draagt en daar ben ik best trots op.”

Na alle tegenslagen zit Erik echt op zijn plek bij Taale Gas. “Echt wel, ik zie mezelf hier wel blijven,” vertelt hij met een grote lach op zijn gezicht. “Mocht het ooit een mogelijkheid zijn, dan wil ik ook mijn vrachtwagenrijbewijs halen. Dat is echt een droom. Maar ik ga eerst maar eens sparen voor mijn autorijbewijs. En verder wil ik ook graag papiertjes binnenhalen. EHBO, BHV, kom maar op.”

Goede match

Niet alleen Erik is erg blij met Taale Gas, Taale Gas is namelijk ook heel blij met Erik. “Je ziet hem groeien,” vertelt Arjan van Garberen, begeleider binnen Taale Gas. “Hij is gemotiveerd en enorm sociaal, het is altijd leuk om een praatje met hem te maken. Onlangs heeft hij zijn opa en oma nog een rondleiding gegeven door ons bedrijf. Dat laat zien hoe erg hij het naar zijn zin heeft hier. Dat voelt goed, we zijn heel blij met hem.”

Het was voor het bedrijf wel even spannend. Erik is de eerste werknemer die vanuit het Ontwikkelbedrijf bij hen binnen is gekomen. “Je weet niet wat je moet verwachten,” vertelt Arjan eerlijk. “Maar het gaat allemaal super goed. Het onderlinge contact is erg goed, Erik is een harde werker en hij weet wat er moet gebeuren.”

Het Ontwikkelbedrijf van de gemeente werkt altijd met bedrijven die niet alleen commercieel zijn, maar ook sociaal. Dat betekent dat er niet alleen oog is voor het werk, maar juist ook voor elkaar en voor wat iemand nodig heeft om te ontwikkelen. Taale Gas voldoet hier volledig aan. Zo goed zelfs dat er onlangs een tweede kandidaat van het Ontwikkelbedrijf is gestart bij Taale Gas.

Ontwikkelbedrijf Goeree-Overflakkee

Het Ontwikkelbedrijf van gemeente Goeree-Overflakkee helpt mensen in hun ontwikkeling naar werk. En bij het vinden van een geschikte werkplek. Door te werken, leer je wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Het Ontwikkelbedrijf werkt hiervoor samen met lokale ondernemers. Nieuwsgierig naar het Ontwikkelbedrijf? En naar wat ondernemers en kandidaten voor elkaar kunnen betekenen? Kijk voor meer informatie op www.goeree-overflakkee.nl/ontwikkelbedrijf.