Extreem lange file in Hoeksche Waard door afgesloten Heinenoordtunnel

0
221
Op de N217 in de Hoeksche Waard staat een lange file richting de Kiltunnel. Rond 8:00 uur rijdt het verkeer op de provinciale weg vanaf de A29 tot aan ‘s-Gravendeel stapvoets. Oorzaak: de afgesloten Heinenoordtunnel richting Rotterdam.

De Heinenoordtunnel in de A29 wordt regelmatig in beide richtingen afgesloten vanwege renovatiewerkzaamheden, maar meestal is dat van vrijdagavond tot maandagochtend vroeg. Nu is de tunnel maandag de hele dag dicht. Pas dinsdagochtend vanaf 05:00 uur mag het verkeer er weer doorheen.
Er geldt dan wel een snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur. Volgens Rijkswaterstaat is dat gedaan om het wegverkeer te laten wennen aan de overgang van het buitenlicht naar een donkerder tunnel: de lichtroosters zijn afgelopen weekend weggehaald.
De Kiltunnel is deze maandag tolvrij richting de A16 en Dordrecht; verkeer dat de Hoeksche Waard inrijdt, moet wel betalen.
Een alternatief om de Hoeksche Waard te verlaten, is het veer Nieuw-Beijerland-Heenvliet. Die is deze maandag gratis voor fietsers, motoren en brommers. Maar ook hier is het druk. De wachttijd is al meer dan een half uur, waardoor sommige automobilisten omkeren, en het toch maar via de weg proberen.