Geslaagde opruimactie zwerfafval in Vogelbuurt Sommelsdijk

0
49
Foto door Wim van Vossen Fotografie

De Vogelbuurt in Sommelsdijk ligt er schoon bij na een gezamenlijke actie voor het opruimen van zwerfafval. Jong en oud trokken op woensdag 22 februari samen door de wijk om zwervend afval te verzamelen.

De deelnemers waren 161 kinderen van de School met de Bijbel, diverse buurtbewoners, vrijwilligers van Schoon Goeree-Overflakkee, bestuursleden van Huurdersvereniging HVGO, medewerkers van de gemeente en Oost West Wonen. Alle deelnemers werden gastvrij ontvangen door Wijkgroep De Zwaluw.

Een opgeruimde wijk en 15 volle afvalzakken
Voorzien van vuilniszakken en grijpers trokken de deelnemers met volle moed door de wijk om zwerfafval te verzamelen. Het eindresultaat? Aan het einde van de ochtend werden 15 volle afvalzakken aangeboden aan het RAD, de wijk is weer schoon en we hebben een gezellige ochtend gehad met elkaar. Betrokken partijen zijn het erover eens dat het een geslaagde actie betrof met deelnemers van jong tot oud. De gemeente Goeree-Overflakkee en Oost West Wonen hopen dat dit initiatief anderen inspireert en wellicht tot een jaarlijkse opruimactie leidt.

Initiatief vanuit leefbaarheidsonderzoek
De opruimactie in de Vogelbuurt van Sommelsdijk is door de samenwerkende partijen georganiseerd naar aanleiding van de resultaten uit het in 2021 gehouden leefbaarheidsonderzoek op Goeree-Overflakkee. Bewoners van de Vogelbuurt in Sommelsdijk gaven in dit onderzoek aan dat er in hun wijk bovengemiddeld veel zwerfafval werd aangetroffen.

Over Oost West Wonen
Oost West Wonen is dé woningcorporatie op Goeree-Overflakkee en verhuurt circa 6.500 woningen, verspreid over alle woonkernen van de gemeente. Primair is de corporatie er voor mensen die om welke reden dan ook niet in hun eigen huisvesting kunnen voorzien. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.oostwestwonen.nl.