Jouw Marktkraam Ouddorp overhandigd cheque voor het Daniel den Hoed Fonds

0
52

Cheque voor Daniel den Hoed Fonds
Jouw Marktkraam Ouddorp schenkt regelmatig aan goede doelen. Deze keer werd een cheque twv 250 euro overhandigd aan Richard Nieboer die binnenkort hoopt te gaan zwemmen voor het Daniel den Hoed Fonds. Met dezedonatie wordt het wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut ondersteunt.

 

Per 1 januari 2018 is de Daniel den Hoed Stichting als fonds opgegaan in de Erasmus MC Foundation. Alle werving voor innovatief kankeronderzoek in het Erasmus MC Kankerinstituut vindt sindsdien plaats onder de naam Erasmus MC Foundation – Daniel den Hoed, of simpelweg Daniel den Hoed Fonds. De stichting heeft tot doel om concrete projecten in het Erasmus MC mogelijk te maken. Meestal gaat het om wetenschappelijk onderzoek, maar ook de aanschaf van apparatuur en projecten ten behoeve van patiëntenzorg komen in aanmerking.

‘De opbrengt van de cheque komt voor een groot deel van mensen die, na het huren van een kraam, hun spullen achterlaten voor het goede doel. We stellen hiervoor lege kramen beschikbaar, zodat ook deze spullen waarde creëren voor het goede doel’, aldus Peter Grinwis, commercieel manager van het concept. Met de opbrengst worden elk jaar verschillende goede doelen gesteund.