Opening praktijkschool van Hoppenbrouwers Techniek in Middelharnis

Technische vakmensen brengen passie voor techniek over bij jeugd

0
183

Op donderdag 8 juni 2023 opende burgemeester van Goeree-Overflakkee Ada Grootenboer-Dubbelman de praktijkschool van Hoppenbrouwers Techniek in Middelharnis. Dit is de zeventiende praktijkschool van de technisch dienstverlener die wil groeien naar meer dan 40 vestigingen verspreid over het land en naar 5000 medewerkers. Vestigingsleider Cees Kievit geeft aan: “Om onze groeiambitie te kunnen bereiken, is goed opgeleid personeel onontbeerlijk. Wij geloven bij Hoppenbrouwers in eigen kweek en doorstroom van onderaf en leiden onze mensen graag zelf op. In onze praktijkschool dragen onze technische vakmensen hun kennis, expertise én passie voor techniek over aan de jeugd.”

Hoppenbrouwers Techniek streeft ernaar om in elke vestiging een praktijkschool te openen, zodat ze medewerkers zelf kunnen opleiden en hen autonoom kunnen laten opereren. Ook wordt veel geïnvesteerd in contact met scholen en de organisatie van snuffelstages. In de praktijkschool combineren leerlingen veelal ‘leren en werken’. Ze doen praktijkervaring op, krijgen intensieve begeleiding, draaien mee als volwaardig medewerker en hebben kans op een vast contract. Op deze manier verzorgen ervaren technici voor kennisoverdracht aan jonge bbl’ers en zorgt Hoppenbrouwers voor doorstroom in de technische sector. Bij aanvang van het schooljaar 2023-2024 starten in Middelharnis 5 werktuigbouwkundige bbl-leerlingen en zij-instromers. En er is plek voor nog meer enthousiaste bbl-leerlingen!


‘Een leven lang leren’ uitrollen in regio Zuid-Holland
Hoppenbrouwers Techniek in Middelharnis is een zelfstandig opererende vestiging die nauw samenwerkt met andere Hoppenbrouwers vestigingen. Met 36 medewerkers (exclusief stagiaires en bijbanen) focust het bedrijf zich op het ontwerp, uitvoering, nazorg en exploitatie van totaalconcepten. Zij zijn gespecialiseerd in werktuigbouwkundige installaties. De vestiging wil binnen nu en 3 jaar groeien naar 50 medewerkers. “Ondanks dat we nog maar 14 maanden aangesloten zijn bij de Hoppenbrouwers familie voelt het al best lang. Kievit Warmte is letterlijk uit het straatbeeld verdwenen en overal waar je kijkt zie je nu de bussen van Hoppenbrouwers. Natuurlijk is ook de vestiging Goedereede hier medeverantwoordelijk voor. Er is in het afgelopen jaar veel veranderd maar gelukkig is er ook veel gebleven. Het belangrijkste; onze medewerkers zijn gebleven, zij hebben ons het vertrouwen gegeven. De medewerker op 1 is ook bij Hoppenbrouwers het geval en dat blijkt onder andere uit deze te openen praktijkschool.”, aldus Cees Kievit.

De feestelijke opening van de praktijkschool vond op donderdag 8 juni jl. plaats in het bijzijn van de medewerkers, afgevaardigden van de diverse scholen in de regio en relaties.

Ook burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman is enthousiast over de opening en sloot haar speech af met de woorden: “Op naar een plek waar kansen worden geboden, naar ontwikkeling, naar werken met passie en naar een mooie toekomst.”

Over Hoppenbrouwers Techniek

Hoppenbrouwers Techniek begon ruim 100 jaar geleden als eenmanszaak in Brabant en is inmiddels uitgegroeid tot een modern technisch dienstverlener met het Predicaat Koninklijk. Het bedrijf is de technisch dienstverlener die van A tot Z ontzorgt. Vanuit haar 21 vestigingen in heel Nederland ontwerpt, installeert en onderhoudt Hoppenbrouwers elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties voor bedrijfsleven, industrie, zorginstellingen, scholen en particulieren. Eén van de grootste succesfactoren zijn de medewerkers; zij staan altijd op één. Zij krijgen volop kansen om zich op uiteenlopende gebieden te ontwikkelen en er is veel aandacht voor werkplezier. Tenslotte zorgen tevreden medewerkers voor tevreden klanten.