Raadslid De Bruine verder in zelfstandige fractie met nieuwe partij GOLV, Wethouder Berend Jan Bruggeman sluit zich aan

0
520
Raadslid Wilma de Bruine

Onlangs zegden raadslid Wilma de Bruine en wethouder Berend Jan Bruggeman het lidmaatschap van VKGO op. De Bruine gaat als zelfstandige fractie verder in de raad onder de naam van haar partij Goeree-Overflakkee Lokaal & Vitaal, afgekort tot GOLV. Wethouder Berend Jan Bruggeman sluit zich aan bij die partij.

Wethouder B.J. (Berend Jan) Bruggeman (Goeree-Overflakkee Lokaal & Vitaal)

Op 2 oktober jl. meldden raadslid Wilma de Bruine en Berend Jan Bruggeman dat zij hun lidmaatschap van de lokale partij VKGO hadden opgezegd. VKGO had het vertrouwen in de coalitie opgezegd, en dat vonden De Bruine en Bruggeman geen constructieve zet. Ze namen afstand van de beweringen in de verklaring die VKGO gaf.

Nieuwe partij: GOLV

Een week na die verklaring komt De Bruine met het bericht dat zij met een nieuwe partij verder gaat in de lokale politiek. Zij zal met één zetel van Goeree-Overflakkee Lokaal & Vitaal – afgekort tot GOLV – vertegenwoordigd zijn in de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee.

Wilma de Bruine spreekt energiek over de nieuwe lokale partij: “Ik wil met GOLV een nieuwe impuls geven aan de vitaliteit in de kernen van Goeree-Overflakkee, maar wel met een sociale en constructieve bijdrage.”

Bruggeman sluit zich aan

Wethouder Berend Jan Bruggeman zet graag zijn werkzaamheden in het college voort vanuit hetzelfde gedachtegoed als Wilma de Bruine. Om die reden heeft hij zich aangesloten bij de nieuwe partij Goeree-Overflakkee Lokaal & Vitaal.

De nieuwe naam van de fractie zal voor het eerst gebruikt worden in de volgende raadsvergadering op 12 oktober a.s.