Werkzaamheden N215 bij Nieuwe-Tonge van 1 maart tot 8 maart

0
898

In de periode van woensdag 1 maart tot en met woensdag 8 maart voert de provincie Zuid-Holland werkzaamheden uit vlak bij de N215 ter hoogte van Nieuwe-Tonge en ter hoogte van de Vroonweg. Om dit veilig te doen, nemen we op 3 plekken verkeersmaatregelen.

Verkeersmaatregelen

  • Woensdag 1 maart tussen 9.00 en 15.00 uur is de aansluiting van de Molendijk met de N215 vanaf de kant van Nieuwe-Tonge voor alle verkeer gesloten. Het gaat om het gedeelte tussen de huisnummers Molendijk 124 tot en met de kruising met de N215. Deze huisnummers zijn wel bereikbaar tijdens de werkzaamheden, maar het verkeer van en naar de N215 wordt omgeleid via de Oudelandsedijk (zuidzijde Nieuwe-Tonge). De omleidingsroute zal met bebording aangegeven worden.
  • Tussen woensdag 1 maart en vrijdag 3 maart vinden werkzaamheden plaats aan de Oudelandsedijk. Over de eerste 350 meter vanaf de Langeweg richting Korteweegje wordt de helft van de rijbaan afgezet met pionnen. Het verkeer kan wel in twee richtingen rijden over de Oudelandsedijk en volgt de aanwijzingen van verkeersregelaars en verkeersborden.
  • Tussen woensdag 1 maart en vrijdag 3 maart vinden werkzaamheden plaats op de Langeweg. Hierbij maken we gebruik van een rijdende verkeersafzetting, tussen de Oudelandsedijk en Langeweg 16. Het verkeer kan tijdens het werk wel in 2 richtingen rijden over de parallelbaan en volgt de verkeersaanwijzingen en de verkeersborden.

Minder hinder

Om hinder zoveel mogelijk te voorkomen en te beperken hebben we het werk in de voorjaarsvakantie gepland. Er hoeven daardoor ook geen schoolgaande fietsers omgeleid te worden. De afsluiting van de Molendijk begint pas na de ochtendspits, zodat de hinder daardoor ook beperkt blijft.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het kappen van ongeveer 80 bomen en 0,1 hectare bosplantsoen. Voor iedere gekapte boom plaatst de provincie een nieuwe boom terug. De bomenkap is nodig om kabels en leidingen te verleggen. Dit doen we ter voorbereiding op onder andere de nieuw aan te leggen fiets- en voetgangerstunnel onder de N215 en om de kruising bij de Vroonweg aan te passen. Deze twee maatregelen zijn onderdeel van een groter pakket aan maatregelen om de bereikbaarheid, doorstroming en verkeersveiligheid op dit gedeelte van de N215 te verbeteren.

Voor vragen over de werkzaamheden, mail naar n215bc@pzh.nl.